CHLÁDKOVÁ, Blanka, Dominika FIŠEROVÁ KUNTZMANNOVÁ, Hana PRŮCHOVÁ, Petra VODIČKOVÁ, Jakub MAREŠ, Ondřej BULVA, Nicol GALE, Svatopluk SLÁDEČEK, Pavel ŠOPÁK a Martin HORÁČEK. Pasportizace divadel a hracích prostor. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Pasportizace divadel a hracích prostor
Název anglicky Passportization of Theatres and Venues for Theatre Making
Autoři CHLÁDKOVÁ, Blanka, Dominika FIŠEROVÁ KUNTZMANNOVÁ, Hana PRŮCHOVÁ, Petra VODIČKOVÁ, Jakub MAREŠ, Ondřej BULVA, Nicol GALE, Svatopluk SLÁDEČEK, Pavel ŠOPÁK a Martin HORÁČEK.
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Projekty výzkumu a vývoje
Obor 60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Divadelní fakulta
Klíčová slova anglicky passporting; architecture of theatre buildings and venues; theatre technologies; theatre operation; public cultural service; data-driven decision-making; cultural heritage
Štítky DF_VaVneRIV_2023
Příznaky Mezinárodní význam
Návaznosti TQ01000593, projekt VaV.
Změnil Změnila: doc. MgA. Hana Průchová, Ph.D., učo 5216. Změněno: 15. 2. 2024 16:29.
Anotace
Cílem projektu je nastavit způsob metodického sběr dat o divadlech a hracích prostorách a vytvořit komplexní nástroj, který by smysluplně poskytoval data potřebná pro rozhodování a činnost cílových skupin. Vývoj nástroje ověřovat na vhodně zvoleném vzorku poskytovatelů dat, který obsáhne pestrost cílových skupin. Tyto skupiny jsou zároveň dodavateli výzkumných dat a odběrateli budoucích služeb, proto je cílem vybudovat vzájemně důvěru. Posláním je přispívat ke zlepšení komunikace mezi vlastníky, provozovateli, architekty a stavebními projektanty a dalšími aktivními uživateli hracích prostor a divadel v ČR za účelem udržitelného rozvoje profesionálních podmínek pro tvorbu uměleckého obsahu a pro uměleckou výměnu. Projekt realizuje Divadelní fakulta JAMU ve spolupráci s Fakultou architektury Vysokého učení technického v Brně. Aplikačním garantem je Statutární město Ostrava.
Anotace anglicky
The project goal is to set up a methodical way of collecting data on theatres and spaces for theatre making and to create a comprehensive tool that would meaningfully provide data needed for decision-making and action by target groups. To validate the development of the tool on a suitably selected sample of data providers that encompasses the diversity of target groups. These groups are both suppliers of research data and users of future services, so the goal is to build mutual trust. The mission is to contribute to improving communication between owners, operators, architects and building designers and other active users of theatre making spaces and theatres in the country to sustainably develop professional conditions for the creation of artistic content and for artistic exchange. The project is realized by the Theatre Faculty of JAMU in cooperation with the Faculty of Architecture of Brno University of Technology. The application guarantor is the Statutory City of Ostrava.
VytisknoutZobrazeno: 1. 5. 2024 17:08