CHLÁDKOVÁ, Blanka, Hana PRŮCHOVÁ a Monika ŠIMKOVÁ. Přednáška Artistic Research: Umění a výzkum – jedno druhé nevylučuje. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Přednáška Artistic Research: Umění a výzkum – jedno druhé nevylučuje
Název anglicky Lecture Artistic Research: art and research - one does not exclude the other
Autoři CHLÁDKOVÁ, Blanka, Hana PRŮCHOVÁ a Monika ŠIMKOVÁ.
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 60400 6.4 Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW webová stránka s pozvánkou na přednášku
Organizační jednotka Divadelní fakulta
Klíčová slova anglicky art; scientific knowledge; artistic research; current discourse
Štítky DF_VaVneRIV_2023
Změnil Změnila: Mgr. Monika Šimková, učo 19894. Změněno: 16. 6. 2023 16:30.
Anotace
Vystoupení v rámci přednáškového bloku doc. MgA. Blanky Chládkové a doc. MgA. Hany Průchové, Ph.D. pro studenty doktorského studijního programu pořádaného Fakultou umění a designu UJEP. Prezentace výsledků kvalitativního výzkumu zaměřeného na umělecké badatele. Celý šestihodinový přednáškový blok byl zaměřen na vztah vědeckého poznání, umění a uměleckého výzkumu, a věnoval se otázkám kam můžeme bádání v umění zařadit a jak na něj pohlíží systém vědy. Prezentace byla zaměřena na „typologii“ uměleckého výzkumu a současný diskurz v českém prostředí a její součástí bylo i představení publikačních nástrojů, které se artistic research a různým přístupům v něm věnují.
Anotace anglicky
Presentation within the lecture block doc. MgA. Blanka Chládková and doc. MgA. Hana Průchová, Ph.D. for students of the doctoral study programme organized by the Faculty of Art and Design of UJEP. Presentation of the results of qualitative research focused on artistic researchers. The entire six-hour lecture block was focused on the relationship between scientific knowledge, art and artistic research, and focused on the questions of where we can classify research in art and how the system of science views it. The presentation focused on the "typology" of artistic research and the current discourse in the Czech context and included an introduction to the publishing tools that deal with artistic research and the different approaches to it.
VytisknoutZobrazeno: 1. 5. 2024 15:25