BABÁKOVÁ, Bernardeta, Jana UHÝRKOVÁ, Jan DOLEŽEL, Justina GRECOVÁ, Jiří KOLÁŘ, Maria Nona MLEJNSKÁ, Martin MODRÝ, Anna TICHÁ, Jana VAVERKOVÁ a Jan MOTAL. Návod na přípravu člověka: Genderové stereotypy a zneužití moci. Brno: Nakladatelství JAMU, 2022, 49 s. n/a. ISBN 978-80-7460-210-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Návod na přípravu člověka: Genderové stereotypy a zneužití moci
Název česky Návod na přípravu člověka: Genderové stereotypy a zneužití moci
Název anglicky A guied to preparing a person: Gender stereotypes and abuse of power
Autoři BABÁKOVÁ, Bernardeta, Jana UHÝRKOVÁ, Jan DOLEŽEL, Justina GRECOVÁ, Jiří KOLÁŘ, Maria Nona MLEJNSKÁ, Martin MODRÝ, Anna TICHÁ, Jana VAVERKOVÁ a Jan MOTAL.
Vydání Brno, 49 s. n/a, 2022.
Nakladatel Nakladatelství JAMU
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Účelové publikace
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Fulltext
Organizační jednotka Divadelní fakulta
ISBN 978-80-7460-210-8
Klíčová slova česky gender; moc; Foucault; Butler; divadlo; dramaturgie
Klíčová slova anglicky gender; power; Foucault; Butler; theatre; dramaturgy
Změnil Změnila: doc. MgA. Hana Průchová, Ph.D., učo 5216. Změněno: 27. 3. 2023 10:57.
Anotace
V akademickém roce 2021/2022 vznikl na Divadelní fakultě JAMU sborník textů studentek a studentů předmětu Filozofie. Reflektují v nich problematiku (ne)rovnosti a (bez)moci v prostředí vzdělávacích institucí, divadel i rozličných uměleckých kolektivů. Popisují uplatňované genderové stereotypy a zneužití moci, se kterým se někdy setkali, a zamýšlejí se nad dopadem takového chování i nad možným řešením problémů. To vše v souvislosti s iniciativou Ne!musíš to vydržet.
Anotace anglicky
In the academic year 2021/2022, a collection of texts by students of Philosophy was published at the Theatre Faculty of JAMU. They reflect on the issues of (in)equality and (in)power in the environment of educational institutions, theatres and various artistic collectives. They describe the gender stereotypes and abuses of power that they have sometimes encountered and reflect on the impact of such behaviour and possible solutions to the problems. All this in the context of the initiative „Nemusíš to vydržet".
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 16:39