CHLÁDKOVÁ, Blanka, Hana PRŮCHOVÁ, Pavla PETROVÁ a Eva ŽÁKOVÁ. Analýza poskytování dotací Ministerstvem kultury v oblasti živého umění 2012–2016. Praha: Institut umění - Divadelní ústav (Ministerstvo kultury ČR). 339 s. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Analýza poskytování dotací Ministerstvem kultury v oblasti živého umění 2012–2016
Název anglicky Analysis of subsidies provided by the Ministry of Culture in the field of live art 2012-2016
Autoři CHLÁDKOVÁ, Blanka, Hana PRŮCHOVÁ, Pavla PETROVÁ a Eva ŽÁKOVÁ.
Vydání Praha, 339 s. 2017.
Nakladatel Institut umění - Divadelní ústav (Ministerstvo kultury ČR)
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výzkumná zpráva
Obor 60400 6.4 Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Plný text výsledku včetně přílohového materiálu
Organizační jednotka Divadelní fakulta
Klíčová slova česky analýza; Česká republika; financování; živé umění; Ministerstvo kultury ČR
Klíčová slova anglicky analysis; Czech Republic; funding; live art; Ministry of Culture of the Czech Republic
Změnil Změnila: doc. MgA. Hana Průchová, Ph.D., učo 5216. Změněno: 2. 3. 2023 22:14.
Anotace
Analýza poskytování dotací v oblasti živého umění byla zadána Institutu umění - Divadelnímu ústavu Odborem umění, literatury a knihoven Ministerstva kultury ČR. Jejím cílem bylo popsat a analyzovat systém dotačních řízení a programů Ministerstva kultury určených na podporu živého umění, a to včetně systému výběrových komisí a procesu hodnocení žádostí. Zkoumaný časový rámec zahrnoval období let 2012-2016. Výsledkem je obsáhlá zpráva zahrnující jak popis přípravy a realizace výzkumu, tak výsledky analýz a na ně navazujících doporučení vztahujících se k nastavení a fungování předmětného dotačního systému.
Anotace anglicky
The analysis of subsidies provided by the Ministry of Culture in the field of live art was commissioned to the Institute of Arts - Theatre Institute by the Department of Arts, Literature and Libraries of the Ministry of Culture of the Czech Republic. Its aim was to describe and analyse the system of subsidy procedures and programmes of the Ministry of Culture intended to support the live arts, including the system of selection committees and the process of evaluating applications. The timeframe examined covered the period 2012-2016. The result is a comprehensive report including both a description of the preparation and implementation of the research, as well as the results of the analyses and subsequent recommendations related to the set-up and functioning of the subsidy system in question.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 06:01