ŠIKULOVÁ AMBROSI, Michaela. A view on the Period Flute: Anton Reicha – Sonata for Flute and Piano in G major, Op. 54 (Sonate pour le pianoforte avec accompagnement d‘une flute obligé, Op. 54). In Reicha as Visionary II. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název A view on the Period Flute: Anton Reicha – Sonata for Flute and Piano in G major, Op. 54 (Sonate pour le pianoforte avec accompagnement d‘une flute obligé, Op. 54)
Název česky Pohled na dobovou flétnu: Anton Reicha – Sonáta pro flétnu a klavír G dur, op. 54
Autoři ŠIKULOVÁ AMBROSI, Michaela (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Reicha as Visionary II, 2021.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Hudební fakulta
Klíčová slova česky Rejcha; flétna; Sonáta pro flétnu a klavír G dur Op. 54
Klíčová slova anglicky Reicha; flute; Sonata for Flute and Piano in G major Op. 54
Změnil Změnil: doc. PhDr. Petr Lyko, Ph.D. et Ph.D., učo 5794. Změněno: 11. 4. 2022 15:44.
Anotace
The idea of performing Reicha’s flute sonata on an appropriate period flute sounds rather easy in today’s historically informed practice scene. One has a number of information about the right instrument to perform this work on but is it possible or accessible to get such a flute for a Czech performer, so which flute should one use to be as „authentic“ as possible? Is the necessary information about the sonata easily accessible and is the sonata attractive enough for flute players to choose it for the concert performance? The presentation pointed to such aspects of interpreting this sonata from the point of view of a historical flute player.
Anotace česky
Myšlenka interpretace Rejchovy flétnové sonáty, a to na vhodnou dobovou flétnu, je díky všem informacím, které lze na poli dnešní historicky poučené scény získat, poměrně prostá. Nalézt informace o nejvhodnějším historickém nástroji se nezdá být problémem, avšak otázkou je, zdali je vůbec možné si opatřit takovou flétnu i v českém hudebním prostředí? A pokud to možné není, kterou „nejautentičtější“ flétnu lze použít? Jaká je realita v porovnání s ideálním stavem? Prezentace poukazovala na aspekty interpretace této sonáty z pohledu hráče na historickou flétnu.
VytisknoutZobrazeno: 11. 5. 2024 04:10