HALBERSTADT, Hana. Taneční a pohybová výchova a Rytmická výchova v praxi MŠ. 1.stupně ZŠ a ŠD. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Taneční a pohybová výchova a Rytmická výchova v praxi MŠ. 1.stupně ZŠ a ŠD
Název česky Taneční a pohybová výchova a Rytmická výchova v praxi MŠ. 1.stupně ZŠ a ŠD
Autoři HALBERSTADT, Hana.
Vydání 2021.
Další údaje
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Divadelní fakulta
Klíčová slova česky Taneční a pohybová výchova, rytmická výchova, technika pohybu, kreativní pohyb, správné držení těla, zákklady obrtnost, učitelky MŠ, ZŠ , ŠD
Změnil Změnila: doc. Mgr. Hana Halberstadt, učo 5065. Změněno: 15. 1. 2022 23:14.
Anotace
Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Základním cílem vzdělávacího programu Taneční a pohybová výchova a Rytmická výchova je umožnit účastníkům, seznámit se se způsobem, jak přistupovat v podmínkách praxe MŠ, 1.stupně ZŠ a ŠD k práci s pohybem, s využitím kreativního přístupu k taneční a pohybové výchově a rytmické výchově. Směřuje k tomu, aby se taneční a pohybová výchova a rytmická výchova stala mimořádným výchovným prostředkem s možností rozvíjet celistvou osobnost každého člověka. Soustředí se na to, jak pedagogický i tvůrčí přístup přizpůsobit potřebám příslušné věkové skupiny. Rozvíjet hrubou i jemnou motoriku dětí, zabývá se správným používáním těla, způsobem jak podporovat správné držení těla, rozvíjet kreativitu u dětí s využitím jejich přirozeného pohybu pak dojít jeho kultivací k souladu tělesného a duševního vývoje dětí konkrétní věkové skupiny. Přehled témat: 1. Taneční a pohybová výchova a Rytmická výchova v pojmech Přehled základních pojmů Taneční a pohybové výchovy a Rytmické výchovy 2. Prospěšnost Taneční a pohybové výchovy a Rytmické výchovy pro žáky MŠ, 1. stupně ZŠ 3. Technika pohybu – od přirozeného pohybu dítěte ke kultivaci pohybu a rozvoji emoční inteligence dítěte 4. Kreativní pohyb – pohybové a taneční hry, podpora zdravých vztahů v rámci dětského Kolektivu. 5. Rytmická a taneční cvičení – použití Orffova instrumentáře i předmětů denní potřeby k rytmické improvizaci 6. Základy obratnosti – metodická řada prvků obratnosti s metodikou zaměřenou na Specifika konkrétní věkové skupiny 7. Dětské taneční hry v praxi, pohybová tvorby pro děti.
Anotace česky
Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Základním cílem vzdělávacího programu Taneční a pohybová výchova a Rytmická výchova je umožnit účastníkům, seznámit se se způsobem, jak přistupovat v podmínkách praxe MŠ, 1.stupně ZŠ a ŠD k práci s pohybem, s využitím kreativního přístupu k taneční a pohybové výchově a rytmické výchově. Směřuje k tomu, aby se taneční a pohybová výchova a rytmická výchova stala mimořádným výchovným prostředkem s možností rozvíjet celistvou osobnost každého člověka. Soustředí se na to, jak pedagogický i tvůrčí přístup přizpůsobit potřebám příslušné věkové skupiny. Rozvíjet hrubou i jemnou motoriku dětí, zabývá se správným používáním těla, způsobem jak podporovat správné držení těla, rozvíjet kreativitu u dětí s využitím jejich přirozeného pohybu pak dojít jeho kultivací k souladu tělesného a duševního vývoje dětí konkrétní věkové skupiny. Přehled témat: 1. Taneční a pohybová výchova a Rytmická výchova v pojmech Přehled základních pojmů Taneční a pohybové výchovy a Rytmické výchovy 2. Prospěšnost Taneční a pohybové výchovy a Rytmické výchovy pro žáky MŠ, 1. stupně ZŠ 3. Technika pohybu – od přirozeného pohybu dítěte ke kultivaci pohybu a rozvoji emoční inteligence dítěte 4. Kreativní pohyb – pohybové a taneční hry, podpora zdravých vztahů v rámci dětského Kolektivu.5. Rytmická a taneční cvičení – použití Orffova instrumentáře i předmětů denní potřeby k rytmické improvizaci 6. Základy obratnosti – metodická řada prvků obratnosti s metodikou zaměřenou na Specifika konkrétní věkové skupiny 7. Dětské taneční hry v praxi, pohybová tvorby pro děti.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 05:50