KOUŘIL, Vít, Lucie PEŠL ŠILEROVÁ a Barbora MIKOLÁŠIKOVÁ. Studie manažerského a produkčního prostředí a chování hudebních souborů v České republice „Learning by doing“. Musicologica Brunensia. Brno, 2021, roč. 2021, č. 1, s. 81-104. ISSN 1212-0391. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.5817/MB2021-1-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Studie manažerského a produkčního prostředí a chování hudebních souborů v České republice „Learning by doing“
Název anglicky Research of Managerial and Production Management Environment and Behavior of Music Ensembes in the Czech Republic „Learning by doing“
Autoři KOUŘIL, Vít (203 Česká republika, domácí), Lucie PEŠL ŠILEROVÁ (203 Česká republika, garant, domácí) a Barbora MIKOLÁŠIKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Musicologica Brunensia, Brno, 2021, 1212-0391.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Hudební fakulta
Doi http://dx.doi.org/10.5817/MB2021-1-5
Klíčová slova česky hudební soubory; management; produkce; kvalitativní výzkum; Česká republika
Klíčová slova anglicky Music ensembles; management; production; qualitative research; the Czech Republic
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. PhDr. Petr Lyko, Ph.D. et Ph.D., učo 5794. Změněno: 12. 4. 2022 21:13.
Anotace
Hudební soubory – ať již kapely, big bandy či orchestry – veřejnost zpravidla rozeznává podle jejich repertoáru. Za jeho vznikem, proslavením a reprodukováním však stojí vedle skladatelského a muzikantského umu i velká porce organizační, právní, manažerské či produkční práce. Předkládaná studie přibližuje právě tyto méně reflektované aspekty, a to u vybraných hudebních souborů v současné České republice. Pomocí kvalitativního dotazování se snaží zmapovat aktuální manažersko-produkční modus operandi, a položit tak základ pro následné robustnější kvantitativní šetření. Článek vznikl jako výstup institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj vědecké, výzkumné a vývojové činnosti JAMU v letech 2018 až 2020.
Anotace anglicky
Music ensembles – bands, brass bands, or orchestras – are divided by genres by the public. But in the background of their success, fame and reproduction stands not only composing and musical art. We need to consider the amount of organisational, legal, managerial, and production work. This study focuses on these less discussed aspects in the functioning of several musical ensembles in the Czech Republic. Through qualitative questioning, the study aims to map current managerial and production management modus operandi as well as lay the foundation to further quantitative research. This article is an outcome of institutional support for long term conceptual development of scientific, research and development activities JAMU in the years 2018 to 2020.
VytisknoutZobrazeno: 18. 9. 2024 21:19