NYTRA, Matěj. Vykolejit: Diskuse k (post)pandemické situaci. In Diskuse Centra experimentálního divadla – společný program Divadla Husa na provázku, HaDivadla a Terénu. Brno: Centrum experimentálního divadla, 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vykolejit: Diskuse k (post)pandemické situaci
Autoři NYTRA, Matěj.
Vydání Brno, Diskuse Centra experimentálního divadla – společný program Divadla Husa na provázku, HaDivadla a Terénu. 2020.
Nakladatel Centrum experimentálního divadla
Další údaje
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Odkaz na webové stránky akce
Organizační jednotka Divadelní fakulta
Klíčová slova anglicky pandemic; crisis; discussion; Centre for Experimental Theatre
Změnil Změnila: doc. MgA. Hana Průchová, Ph.D., učo 5216. Změněno: 17. 4. 2021 01:43.
Anotace
Dramaturgie společné diskuzní akce Centra experimentálního divadla, reflektující východiska a problematiku proměny globálního a lokálního světa v souvislosti s pandemickou krizí 2020. Činnost v průběhu příprav události zahrnovala: formulaci tematiky, konzultace a diskuze nad formou a náplní akce společně s kurátory dalších scén CEDu (Husa na provázku, HaDivadlo, Terén), profilace dílčích diskuzních částí, výběr hostů a konzultace výstupů hostů, dramaturgická příprava dílčích diskuzí společně s moderátory, finalizace scénáře celé události, příprava textových, doprovodných a prezentačních materiálů, reflexe konání a výstupů. Cílem akce bylo, v návaznosti na celodenní diskuzní událost Třicet - Horizontální oslava (17. 11. 2019), otevřít a analyzovat v celorepublikovém kontextu klíčové fenomény současnosti i budoucnosti, společně se specializovanými hosty a publikem, sebereflektovat také mj. pozici kulturních institucí a umění tváří v tvář se společenským děním.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 00:44