ŠILEROVÁ, Lucie, MUDr. Martin PEŠL, Ing. Milan VRBÍK, Ing. Lukáš INGR, doc. Boris HÁLA, Tereza KALÁBOVÁ a Jana TICHÁ JANULÍKOVÁ. Open House Brno 2020 (hybridní). 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Open House Brno 2020 (hybridní)
Název česky Open House Brno 2020 (hybridní)
Název anglicky Open House Brno 2020 (hybrid)
Autoři ŠILEROVÁ, Lucie, MUDr. Martin PEŠL, Ing. Milan VRBÍK, Ing. Lukáš INGR, doc. Boris HÁLA, Tereza KALÁBOVÁ a Jana TICHÁ JANULÍKOVÁ.
Vydání 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 60402 Architectural design
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL URL
Organizační jednotka Hudební fakulta
Klíčová slova česky architektura; festival; komunitní; umění
Klíčová slova anglicky architecture; festival; community; arts
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. PhDr. Petr Lyko, Ph.D. et Ph.D., učo 5794. Změněno: 4. 5. 2021 11:47.
Anotace
Open House Brno je součástí mezinárodní sítě každoročních festivalů městské architektury Open House Worldwide. Během jednoho víkendu se volně a zdarma otevírají široké veřejnosti běžně nepřístupné budovy a objekty v druhém největším městě České republiky. Poprvé se tak oficiálně stalo 14. dubna 2018. 4. října 2020 byl stejně jako na jaře vyhlášen nouzový stav a omezeny kulturní akce. Festival tak byl znovu přesunut do online prostředí. Během týden vzniklo více než dvacet nových videí a celkově fanoušci mohli zhlédnout více než 40 virtuálních prohlídek, které byla umístěny na webu www.openhousebrno.cz, facebooku a instagramu. Sledovanost videí se jen během víkendu vyšplhala na facebooku akce na více než 16 tisíc. V průběhu víkendu se také uskutečnil speciální program pro nové i stávající dobrovolníky, bez kterých by se nemohl uskutečnit žádný ročník festivalu. Na 80 dobrovolníků osobně po malých skupinkách prošlo desítku tematických procházek, které tak otestovali pro další ročníky festivalu.
Anotace anglicky
The world’s biggest architectural event takes place on every continent except Antarctica. Open House Brno is part of the Open House Worldwide.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 02:35