HANOUSEK, Radim. Kolektivní improvizace a grafické partitury jako výukový materiál. In Mezinárodní muzikologická konference Janáčkiana, Ostrava. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kolektivní improvizace a grafické partitury jako výukový materiál
Název anglicky Collective improvisation and graphic scores as teaching material
Autoři HANOUSEK, Radim.
Vydání Mezinárodní muzikologická konference Janáčkiana, Ostrava, 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Hudební fakulta
Klíčová slova česky Hudba; grafická partitura; kolektivní improvizace; výuka
Klíčová slova anglicky Music; graphic score; collective improvisation; education
Změnil Změnil: doc. PhDr. Petr Lyko, Ph.D. et Ph.D., učo 5794. Změněno: 4. 5. 2021 11:39.
Anotace
Příspěvek přináší poznatky z různě zaměřených hudebních workshopů pro děti na téma zvuk, improvizace a grafické partitury. Hudba je dětem prezentována jako možnost sebevyjádření, s důrazem na emoce, kreativitu, spolupráci a vnímání reálného zvukového i vizuálního světa. Důležitou součástí workshopů je propojení hudby a výtvarného umění. Pro děti je vyjadřování emocí kresbou přirozené a ve spojení s hudbou a zvukovým světem roste jejich otevřenost k novým zkušenostem a kreativita. Poznatky z hudebně-výtvarných workshopů jsou doplněny pozitivními reakcemi klientů s mentálním, či duševním postižením.
Anotace anglicky
This text brings information from various children's music workshops focusing on the theme of sound, improvisation and graphic scores. Music is presented to children as a way of expression emphasizing emotions, creativity, cooperation and perception of the real acoustic and visual world. To interconnect music and visual arts is an important part of the workshops. Children naturally express emotions by drawing and when combined with music and the acoustic world their openness towards new experiences and creativity increases. The results of these audio-visual workshops are supplemented with positive reactions of clients with mental and psychological challenges.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 17:59