PRŮCHOVÁ, Hana. Techniky projektového řízení v praxi kulturního organizátora. In Festivalová škola Arts Managementu, 25. mezinárodní festival současného umění 4+4 dny v pohybu. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Techniky projektového řízení v praxi kulturního organizátora
Název anglicky Project Management Methods in Cultural Managers' Practice
Autoři PRŮCHOVÁ, Hana.
Vydání Festivalová škola Arts Managementu, 25. mezinárodní festival současného umění 4+4 dny v pohybu, 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 60400 6.4 Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Webové stránky festivalové školy 4+4 dny v pohybu
Organizační jednotka Divadelní fakulta
Klíčová slova anglicky project management; art management; project management methods; theatre; festival
Změnil Změnila: doc. MgA. Hana Průchová, Ph.D., učo 5216. Změněno: 11. 4. 2020 01:14.
Anotace
Jak chápat slovo projekt v kontextu kultury a umění? Které postupy z nepřeberného množství technik projektového řízení můžeme využít při organizaci kulturních akcí tak, aby to mělo smysl a sloužilo věci? Jak vytvořit účelný projektový plán a uvolnit si ruce pro řešení ad hoc problémů a rozvoj vlastní činnosti? Nejen na tyto, ale i na řadu dalších otázek se zaměřila přednáška, na které měli účastnici možnost seznámit se se základními technikami projektového řízení, jež lze využít pro úspěšnou organizaci kulturních akcí. Nedílnou součástí přednášky byly praktické ukázky a příklady z reálných uměleckých projektů.
Anotace anglicky
How to understand the word “project” in the context of culture and art? Which of the many project management techniques can we use to organize cultural events in a meaningful and purposeful way? How to prepare an effective project plan and free organizers’ hands to solve ad hoc problems and innovate realized activities? Not only these but also many other questions were answered by the workshop where participants learnt about basic project management techniques that they can use to organize cultural events successfully. Practical demonstrations and examples from real art projects were an integral part of the presentation.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 15:25