Průchod studiem

Distanční zápis - POUZE NASTUPUJÍCÍ PRVNÍ ROČNÍKY


Jak postupovat při distančním zápisu

Zápis do studia probíhá v aplikaci Přihláška ke studiu: 

Studenti, kteří jsou již z dřívějška uživateli IS JAMU a přihlášku založili pod svým účtem v IS, vstupují do své přihlášky po přihlášení v IS JAMU:

https://is.jamu.cz/auth/prihlaska/

 

Ve své e-přihlášce nově najdete nejdříve od 1. 7. nové tlačítko “Zapsat se do studia”.

Po kliknutí na toto tlačítko se dostanete na novou stránku, kde musíte povinně zaškrtnout dvě potvrzení:

  • Souhlas se zápisem do studia
  • Potvrzení Vaší kontroly nad heslem


Jakmile tato pole potvrdíte a kliknete na tlačítko “Zapsat do studia”, dojde na další stránce k potvrzení Vašeho zápisu

Studenti, kteří již mají svůj účet z dřívějška zde mohou skončit, jejich zápis je dokončen, nenastavují si nové heslo a netýká se jich ztotožnění osoby, ostatní pokračují dále:

Pod potvrzením ve znění „Zápis do studia proběhl úspěšně“ najdete jedno velice důležité číslo – UČO (univerzitní číslo osoby). Toto číslo si zapamatujte a poznačte, bude Vás provázet celé Vaše studium na Janáčkově akademii múzických umění. Využijete je k přihlášení do Informačního systému JAMU – dovede Vás tam tlačítko „Nastavit heslo“, které najdete hned pod potvrzením zápisu.

Kliknutím na tlačítko „Nastavit heslo“ se dostanete na stránku, na níž si můžete nastavit své prozatímní heslo. Pokud jste již na JAMU studovali a máte UČO přidělené, přihlašujete se svým stávajícím primárním heslem. 

Prozatímní heslo si pečlivě poznamenejte, tato operace je jednorázová a nelze ji nijak zopakovat, ani prozatímní heslo znovu vystavit.

Po nastavení vlastního hesla se můžete přihlásit do IS JAMU. Budete prozatím ve stavu „osoba neztotožněna“, což bude výrazně signalizováno na každé Vaší stránce IS JAMU. Ztotožnění osob v IS JAMU je možné provést buďto:

  • Pomocí on-line služeb veřejné správy, tedy přes Identitu občana - kdykoliv (Novinka od ak. roku 2024/25)

  • Osobně na Informační schůzce (červen, DF) , Kurzu studijní připravenosti (září/říjen DF), Informačním kurzu ( září/říjen HF)
  • Ve výjimečném případě je možno využít ztotožnění přes zaslání zásilky do vlastních rukou, ale tuto možnost prosím využijte až jako opravdu poslední.

Více informací naleznete u příslušné možnosti v boxu "Ověřit totožnost"