Průchod studiem

Elektronické informační zdroje (výběr)

- databáze výukových videí Dance online (Dance in video) - nabízí přes 900 hodin videoobsahu, který pokrývá tance 20. a 21. století. Sbírka zahrnuje záznamy živých představení, dokumentární filmy, rozhovory a instruktážní videa od nejúspěšnějších umělců a institucí a dále rozmanitou škálu tanečních kurzů, choreografií, kompozic a tanečních improvizací.

Přístup k databázi Dance Online: Dance in Video po přihlášení (pouze pro uživatele z JAMU) – přístup přes Shibboleth (eduID).

Více na: 

  - databáze Taylor & Francis eBooks – licencovaná databáze elektronických knih. JAMU má předplaceno 80 titulů a několik dalších stovek knih je přístupno v režimu open access. Jedná se zejména o tituly z oblasti divadla, divadelní techniky a digitálních technologií. Kompletní přehled titulů naleznete zde

Přístup k databázi Taylor & Francis eBooks po přihlášení (pouze pro uživatele z JAMU) - přístup přes Shibboleth (eduID).

Více na: 

 - databáze JSTOR Arts and Sciences III – plnotextová databáze odborných vědeckých časopisů z oblasti společenských a humanitních věd. JAMU má aktuálně předplacenou kolekci Arts & Sciences III, jejíž součástí jsou tituly z oblasti uměnovědných studií, muzikologie a kinematografie a celkově obsahuje více než 150 titulů v angličtině, němčině či francouzštině.

V souvislosti s pandemií Covid-19 máme do 30. 6. 2022 dočasný přístup ke kolekcím Archive journal, Thematic Collection, Public Health a Primary Source. Dočasný přístup zahrnuje například kolekci časopisů Arts & Sciences I-XV nebo tematickou kolekci Lives of Literature. Kompletní přehled naleznete zde:

Přístup k databázi JSTOR po přihlášení (pouze pro uživatele z JAMU) - přístup přes Shibboleth (eduID).

Více na: