FAQ

Jsem vedoucí pracoviště a potřebuji zadat známky, či pracovat s předměty mého pracoviště, či jsem garant předmětu a potřebuji tento předmět upravit

Garant předmětu, úprava údajů o předmětu:

Vstupte do "Učitele" https://is.jamu.cz/auth/ucitel/

a vyberte předmět který chcete upravit.

V seznamu nabízených aplikací, v závěrečné části v sekci "Katalog předmětů" zvolte "Úplný výpis informací o předmětu", 

Zde zvolte "Úplný výpis informací o předmětu"

A následně upravujete "Základní" údaje předmětu. Po zadání úprav nezapomeňte práci uložit.


Podle SZŘ

Díl 2 je za obsah předmětu zodpovědný jeho garant, garanta pak určuje vedoucí garantujícího pracoviště předmětu. Vyučující předmětu může u předmětu kromě sylabu upravovat pouze seznam svých spoluvyučujících, garant a vedoucí pracoviště ještě navíc kredity, rozsah, podmínky zápisu a ukončení a způsob ukončení.

Vedoucí pracoviště - zadání hodnocení a přístup k jiným aplikacím:

Pomocí vyhledávacího políčka v IS najděte pedagoga daného předmětu a na jeho osobní stránce klikněte na kartu "Výuka".

Zde se nachází seznam předmětů daného pedagoga a u všech předmětů, na které máte jako vedoucí právo se nachází malý odkaz "Učitel". Po jeho rozkliknutí pak např. pro zadání hodnocení zvolte možnost "Známky". Dostanete se do známého rozhraní zadávání známek, pomocí dalších odkazů se dostanete do dalších aplikací

Nebo pokud znáte přímo kód předmětu: Vstupte do "Záznamníku učitele". "Kromě Vašich vlastních předmětů zde máte možnost vyhledat i jiný předmět. Do vyhledávacího políčka vepište, či vkopírujte kód předmětu a zvolte "Vybrat". 

Nyní jste v "Záznamníku učitele" ve vybraném předmětu stejně, jako by byl Vás vlastní.

nebo - zejména pokud chcete pracovat s větším množstvím předmětů, či je potřebujete nejdříve dohledat:

Pomocí katalogu předmětů

 najděte předmět, či předměty, u kterých chcete známky zadat, vybrané předměty zaklikněte a zvolte "Operace s předměty".

V seznamu aplikací pak hned nahoře, v sekci "Operace s vybranými předměty" zvolte "Záznamník učitele". Pozor, musíte mít v pravém horním rohu vybránu odpovídající fakultu k předmětům.

Dostanete se do známého rozcestníku "Učitel" s již vybranými předměty, kde můžete v sekci "Hodnocení" vybrat Vaši oblíbenou metodu zadání známek.

Videonávod pro vyhledání všech předmětů pracoviště v jednom semestru (ateliér, či katedra) a vstup s nimi do záznamníku učitele pro další práci


Úprava základních údajů předmětu:


Jakýmkoliv výše popsaným způsobem přejděte na stránku předmětu, tedy na stránce pedagoga, hromadným výběrem v katalogu, zadáním kódu... 

Zde zvolte "Úplný výpis informací o předmětu"

A následně upravujete "Základní" údaje předmětu

Do Základních údajů předmětu se dostanete také z Učitele volbou "Úprava vyučujících".

Jde to též hromadně - z katalogu předmětů, podle postupu výše vyberte předměty a zvolte "Operace s předměty".

A poté zvolte "Úprava základních údajů" pro práci s předměty po jednom, či "Hromadná úprava základních údajů" pro práci se skupinou předmětů - takto lze pracovat s nejvýše 200 předměty z vždy ze stejného semestru.

Při hromadné editaci věnujte zvýšenou pozornost prováděným činnostem, je obtížné vrátit zpět chybu, pokud je udělána u mnoha předmětů a tato chyba vyvolá těžkosti právě u znovudohledání předmětů. 

ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ NEMĚŇTE POSTUPY ZDE UVEDENÝMI KÓDY PŘEDMĚTŮ - ZPŮSOBUJE TO PROBLÉMY U STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PŘEDMĚTU I JEHO UMÍSTĚNÍ V KATALOGU.