FAQ

Zkušební termíny, jak na vypsání

Zkušební termíny mají v IS velmi širokou škálu možností, které jsou kompletně popsány v nápovědě:

Využití všech těchto možností je na JAMU nepředpokládané, ve skutečnosti budete  potřebovat ve většině případů zadat pouze základní informace:

  1. Datum a čas termínu
  2. Místnost kde se bude zkouška/test vykonávat
  3. Zda jde o řádný/opravný termín, či jiný
  4. Zda se mají studenti přihlašovat sami, nebo je přihlásíte vy
  5. Do kdy je možné se přihlásit/odhlásit

Manipulace se zkušebními termíny pak probíhá u předmětu v:

 Učitel  [výběr předmětu]  (Zkoušení)  Manipulace se zkušebními termíny


Zde najdete jednak již vypsané termíny, jednak pomocí "Nový termín" založíte termín nový

Po založení termínu můžete v seznamu termínů využít odkazy na různé operace se studenty přihlášenými na termínu (seznam, fotografie, omluvenky ap.).

Důležité je zde tlačítko "Přihlásit" - pokud jste nezaklikli, že se mají studenti přihlašovat, je třeba je zde přihlásit ručně.

1Aplikace pro editaci zkušebních termínů.

Chcete-li pracovat se studenty z více termínů najednou, zvolte „změna omezení“ nahoře na stránce vedle názvu předmětu a omezte si seznam studentů na vybrané zkušební termíny, následně využijte běžné aplikace dostupné ze Záznamníku učitele.

Jednotlivé akce:

seznam
Tato volba zobrazí jména a uča studentů, kteří jsou přihlášeni na daný zkušební termín.
mail
Tato volba umožní poslat e-mail studentům přihlášeným k danému zkušebnímu termínu.
foto
Touto volbou zobrazíte fotografie studentů přihlášených na daný zkušební termín. Fotografie lze také zobrazit ve tvaru pro tisk z prohlížeče a vytisknout.
úprava
Tuto volbu použijte, chcete-li měnit nastavení daného zkušebního termínu. Lze upravit datum konání zkoušky, učebna nebo místnost, ve které se zkouška má konat, upravit typ termínu (zda se jedná o řádný či opravný) nebo maximální počet studentů, kteří se k tomuto termínu zkoušky mohou přihlásit. Lze editovat i další podrobnosti týkající se přihlašování k danému termínu. Můžete také přisdílet k termínu jiný předmět (nejprve si jej ale musíte přidat do výběru). Touto aplikací není možné upravovat termíny hromadně.
známky
Tato volba umožní udělit známku všem studentům přihlášeným na daný zkušební termín.
zrušit
Zruší vámi vybraný zkušební termín. Před definitivním vymazáním budete dotázáni, zda si zrušení opravdu přejete. Touto aplikací lze zrušit i termín, ke kterému již máte přihlášeny studenty. Postupujte tedy opatrně!
přihlásit
Touto volbou sami přihlásíte ke zvolenému zkušebnímu termínu libovolné množství studentů, zapsaných v daném předmětu. Aplikace umožňuje přihlásit studenta i na více termínů zároveň (student tuto možnost nemá). Toto je však pouze doplňková aplikace. V běžných situacích se na zkoušku student hlásí sám. Učitel takto seznam přihlášených modifikuje jen v krajním případě.
odhlásit
Tato volba umožňuje odhlásit studenta či studenty z vybraného zkušebního termínu.
omluvy
Zde se evidují omluvenky studentů, které byly přijaty studijním oddělením.

Informujte studenty o změnách po provedení důležité změny v parametrech termínů (nové termíny, změna kapacit, změna data termínu a podobně). Prosíme, nezapomínejte obeslat studenty dopisem pomocí odkazů
 Učitel  [výběr předmětu]  (Zkoušení)  Manipulace se zkušebními termíny  Informovat dosud neúspěšné studenty dopisem
Aplikace vám umožní zaslat dopis všem těm, kdo z předmětu ještě nemají úspěšnou známku.