FAQ

Studenti předmětu tvoří dvě či více skupin, potřebuji v předmětu vytvořit či upravovat seminární skupiny

Veškerou manipulaci s evidencí seminárních skupin mohou provádět jednotlivý vyučující pomocí aplikace

 Učitel  [výběr předmětu]  (Seminární skupiny)  Manipulace se skupinami

Přihlašování/odhlašování studentů lze dle úvahy ponechat otevřené nebo je uzavřít k určitému datu (v téže aplikaci) Poté se student při žádosti o změnu skupiny obrací na vyučujícího a ten použije

 Učitel  [výběr předmětu]  (Seminární skupiny)  Přihlašování, Odhlašování jednotlivce do/ze skupiny

1Úpravy seminárních skupin.

2Změnit studentovi seminární skupinu.


Přihlásit se (nejvýše do jedné) skupiny může student, který má předmět bezproblémově zaregistrován nebo zapsán. Při problémové registraci nelze seminární skupiny příslušného předmětu volit. Vyučující a studijní oddělení může do skupiny zařadit i studenta s červenou registrací. Skupiny mají kapacitní limit, přihlásit se lze pouze do skupiny, kde je místo (nelze se hlásit nad limit a např. čekat na odhlášení jiného studenta).

K dispozici je kontrolní aplikace zobrazující historii přihlašování studentů do seminárních skupin a jejich odhlašování. Podobnou možnost má k dispozici i student (předejde se jí zejména diskusím kdo se kdy přihlásil/nepřihlásil, proč není v seznamu studentů atd.).

Přihlašování do více skupin:

V určitých případech může být výhodné umožnit studentům přihlásit se do více skupin jednoho předmětu. Pokud se tak rozhodnete, je zapotřebí nastavit příznak „povoleno násobné přihlášení“ v definici příslušné skupiny. Jde o výjimečné řešení.

Studenty můžete přihlásit i hromadně pomocí aplikace

 Učitel  [výběr předmětu]  (Seminární skupiny)  Import studentů do seminářů