FAQ

Rezervace místností

Do aplikace pro rezervování místností můžete vstoupit přes

 Kalendář  Další rozvrhy a rezervace  Rezervace místností

nebo

 Učitel  (Zkoušení)  Rezervace místností

nebo

 IS  Rezervace  Rezervovat místnost

O vytvořené, upravené, či zrušené rezervaci Vám přijde informační email. V případě, že u místnosti je nastaveno oznámení na email tento informační email je také odeslán nastavené osobě.

Místnosti, u kterých je to nutné, je nastaven správce místnosti, který zde může rezervace upravovat/rušit, o každém takovémto zákroku budete informováni emailem.


zde najdete seznam místností, které máte právo rezervovat. Jedná se o místnosti, u kterých jste uveden v Kontaktních údajích nebo jsou označeny některým z atributů „Smí rezerovat“, „Smí rezerv. učo“, „Smí sprav. učo“ či „Smí rezerv. sk.“ a vy spadáte do jejich hodnot. Pro filtrování seznamu místností můžete použít políčko rychlého filtru.

Hodnotou atributu „Smí rezervovat“ je ID pracoviště. Takovou místnost si můžete zarezervovat, pokud pracujete (jako zaměstnanec, učitel, doktorant nebo máte právo s_rezerv_mist) na stejném pracovišti nebo jeho podpracovišti. Hodnotou atributu „Smí rezerv. sk.“ je Skupina osob, typicky zaměstnanci pracoviště, či studenti programu, specializace, či konkrétního ročníku.

Pro rezervaci vyberte požadovanou místnost (1) a den (2) a klikněte na „Rezervovat“ (3).

Následně si vyberte v tabulce požadovaný čas (1) a vložte k rezervovaným hodinám komentář (2). Pomocí výběru sdílení (3) můžete umožnit rezervaci v daném termínu i ostatním. Rezervaci potvrďte tlačítkem „Rezervovat“ (4).

Tabulka vám zobrazí pouze časy, kdy je v místností provádění rezervací povoleno.

Přehled všech svých rezervací pak najdete v:

 Kalendář  Moje rezervace

Datum, do kterého lze místnosti rezervovat, naleznete dole na stránce v Doplňujících informacích. Toto omezení neplatí pro osoby s nadřazeným právem s_rezerv_mist pro vybranou fakultu, které mají možnost rezervovat místnosti i mimo uvedené datum. V tomto případě je potřeba změnit interval zobrazených dnů a požadované datum dohledat. Omezení neplatí také v případě, že je místnost označena atributem „Nevýuková místnost“. Takovou místnost lze rezervovat kdykoliv od aktuálního dne po dobu uvedenou v hodnotě atributu (měsíce nebo roky).

Aplikace také kontroluje, zda nedochází ke kolizím s nezveřejněným rozvrhem. Rezervace nelze zadávat, pokud se datum „dokdy lze rezervovat“ nachází v období, kdy ještě není zveřejněn rozvrh. Osoby s nadřazeným právem mohou rezervace provádět i v tomto období, ideálně však po dohodě s fakultním rozvrhářem.


Jak rezervaci Upravit/Zrušit:


Úprava:

Zvolte místnost a den rezervace a v nabídce operací zvolte možnost „Upravit“. Měnit můžete popis akce, místnost nebo možnost sdílení. Při výběru jiné místnosti se po rozkliknutí nabídnou všechny místnosti, které máte právo rezervovat, a které jsou aktuálně volné, případně mají povolené sdílení rezervací.

Změna popisu akce.

Výběr jiné místnosti.



Zrušení:

Pro zrušení rezervace vyberte místnost a den rezervace a v operacích vyberte možnost „Zrušit“. Akce označené zeleným rožkem můžete zrušit. Klikněte na příslušnou buňku tabulky a volbu potvrďte tlačítkem „Zrušit“. Na rušení rezervací označených červeným rožkem nemáte právo.

Upravovat nebo rušit můžete vámi zadané rezervace nebo rezervace místností, u kterých jste uveden v atributu „Smí spravovat učo“.

Vybraný termín označte a volbu potvrďte tlačítkem „Zrušit“.