PEŠL ŠILEROVÁ, Lucie a Lenka, PhDr. DOHNALOVÁ. Wellbeing a kondice pro uměleckou praxi - subjektivní faktory uplatnitelnosti na trhu práce. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Wellbeing a kondice pro uměleckou praxi - subjektivní faktory uplatnitelnosti na trhu práce.
Název česky Wellbeing a kondice pro uměleckou praxi - subjektivní faktory uplatnitelnosti na trhu práce.
Název anglicky Wellbeing and balance for artistic practice - subjective factors of applicability on the labor market.
Autoři PEŠL ŠILEROVÁ, Lucie (203 Česká republika, garant, domácí) a Lenka, PhDr. DOHNALOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Umělecká profese je psychicky i fyzicky náročná. Obvykle obnáší nepravidelný životní styl a současně nárok na soustředěný a spolehlivý tvůrčí výkon. Je proto důležité být dlouhodobě v dobré kondici. Konference se věnuje reflexi a analýze současného konce
Organizační jednotka Hudební fakulta
Klíčová slova česky well-being; hudební kariéra; hudební vzdělávání; techniky
Klíčová slova anglicky well-being; music career; music education; techniques
Změnil Změnila: doc. Ing. MgA. Lucie Pešl Šilerová, Ph.D., učo 5576. Změněno: 13. 3. 2024 18:33.
Anotace
Umělecká profese je psychicky i fyzicky náročná. Obvykle obnáší nepravidelný životní styl a současně nárok na soustředěný a spolehlivý tvůrčí výkon. Je proto důležité být dlouhodobě v dobré kondici. Konference se věnuje reflexi a analýze současného konceptu wellbeingu a způsobům, kterými se výukové programy vysokých uměleckých škol adaptují na měnící se potřeby pracovního trhu, jak podporují vzdělávání studujících v oblasti psychofyzické pohody, která je potřebným subjektivním faktorem UPLATNITELNOSTI NA TRHU PRÁCE. Významnou součástí konference budou také prezentace a praktické ukázky různých somatických a psychosomatických metod kompenzací jednostranných zátěží a pro celkovou kondici především hudebních umělců jako podmínky pro jejich pracovní výkon a harmonický život. Konferenci uspořádal Institut umění - Divadelní ústav ve spolupráci s Hudební fakultou Janáčkovy akademie múzických umění, Českou hudební radou a KUMSTem. Konference se zaměřila na odborné zpracování tématu well-beingu hudebních umělců v kontextu vysokého uměleckého školství (zejména otázka vývoje příslušných studijních kurikul), v kontextu individuální přípravy a osobního rozvoje jako přípravy na budoucí profesionální kariéru a také na praktické ukázky technik kompenzující zátěže hudební profese.
Anotace anglicky
The artistic profession is mentally and physically demanding. It usually involves an irregular lifestyle and, at the same time, a demand for focused and reliable creative performance. It is therefore important to be in good shape for a long time. The conference is devoted to the reflection and analysis of the current concept of well-being and the ways in which the teaching programs of art colleges adapt to the changing needs of the labor market, how they support the education of students in the field of psychophysical well-being, which is a necessary subjective factor of APPLICABILITY ON THE LABOR MARKET. An important part of the conference will also be presentations and practical demonstrations of various somatic and psychosomatic methods for compensating one-sided loads and for the overall condition of especially musical artists as conditions for their work performance and harmonious life. The conference was organized by the Institute of Arts - Theater Institute in cooperation with the Music Faculty of the Janáček Academy of Performing Arts, the Czech Music Council and KUMST. The conference focused on the well-being of musical artists in the context of higher art education (especially the issue of the development of relevant study curricula), in the context of individual preparation and personal development as preparation for a future professional career, and also on practical demonstrations of techniques compensating for the burdens of the music profession.
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 23:50