ŠIMKOVÁ, Monika. Rozhovor s Kateřinou Jebavou o projektu TAČR Divadelní umění, postupy a techniky jako trenažér komunikačních dovedností a občanských, sociálních a personálních kompetencí (JAMUNI). Brno: Universitas - magazín vysokých škol, 2024, 10 s. Leden 2024/ sekce Osobnosti.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rozhovor s Kateřinou Jebavou o projektu TAČR Divadelní umění, postupy a techniky jako trenažér komunikačních dovedností a občanských, sociálních a personálních kompetencí (JAMUNI)
Název anglicky Interview with Kateřina Jebava about the TAČR project Theatre Arts, Practices and Techniques as a Training tool for Communication Skills and Civic, Social and Personal Competences (JAMUNI)
Autoři ŠIMKOVÁ, Monika.
Vydání Brno, 10 s. Leden 2024/ sekce Osobnosti, 2024.
Nakladatel Universitas - magazín vysokých škol
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 60400 6.4 Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW webová stránka s rozhovorem k projektu JAMUNI
Organizační jednotka Divadelní fakulta
Klíčová slova česky divadlo, webová učebnice, teatralita, vyprávění, dialog, maska
Klíčová slova anglicky theatre, web textbook, theatrality, narration, dialogue, mask
Změnil Změnila: Mgr. Monika Šimková, učo 19894. Změněno: 19. 1. 2024 13:07.
Anotace
Rozhovor s hlavní řešitelkou projektu TAČR Kateřinou Jebavou. Tématem rozhovoru je spuštění multimediální webové učebnice Theatrum.online, která je výsledkem řešení projektu Divadelní umění, postupy a techniky jako trenažér komunikačních dovedností a občanských, sociálních a personálních kompetencí – JAMUNI (TL05000128). Základním výzkumným polem projektu je existující volnočasový program #buďjamák, který nabízí středoškolské mládeži možnost rozvíjet se při seminářích, online lekcích a tvůrčích workshopech. Webová učebnice míří jak na pedagogy a pedagožky, tak na studující a funguje jako jednoduchý web, který má několik úrovní přístupu. V učebnici nejde o ucelené „vysvětlení“ divadla, ale nabízí čtyři různé možnosti pohledu na tento typ umění zahrnuté v kapitolách Dialog, Vyprávění, Maska a Divadelnost.
Anotace anglicky
Interview with the lead researcher of the TAČR project Kateřina Jebava. The topic of the interview is the introduction of the multimedia web textbook Theatrum.online, which is the result of the project Theatrical Arts, Practices and Techniques as a Training Tool for Communication Skills and Civic, Social and Personal Competences - JAMUNI (TL05000128). The main research field of the project is the existing leisure program #buďjamák, which offers high school youth the opportunity to develop themselves in seminars, online lessons and creative workshops. The web-based textbook targets both educators and learners and functions as a simple website that has several levels of access. The textbook is not a comprehensive "explanation" of theatre, but offers four different ways of looking at this art form covered in the chapters Dialogue, Narrative, Mask, and Theatricality.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 08:58