PEŠL ŠILEROVÁ, Lucie a Ingeborg RADOK ŽÁDNÁ. Entrepreneurial Mindset in Classical Music: Focus on Tertiary Education. In 8th International Symposium of Music Pedagogues. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Entrepreneurial Mindset in Classical Music: Focus on Tertiary Education
Název česky Podnikatelské kompetence v múzických umění: Nové výzvy ve vysokoškolském vzdělávání
Autoři PEŠL ŠILEROVÁ, Lucie a Ingeborg RADOK ŽÁDNÁ.
Vydání 8th International Symposium of Music Pedagogues, 2023.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Chorvatsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Hudební fakulta
Klíčová slova česky zaměstnanost; klasická hudba; vzdělání; konzervatoře; umělecké VŠ; ZUŠ; orchestry; nezbytné kompetence
Klíčová slova anglicky employment; classical music; education; conservatories; art universities; basic art schools; orchestras; necessary competencies
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. PhDr. Petr Lyko, Ph.D. et Ph.D., učo 5794. Změněno: 28. 3. 2024 09:13.
Anotace
The field of classical music is changing radically – music is disseminated differently, consumed and performed differently compared to the past. The career of a musician is also changing, usually combining several types of jobs and professions. Most higher education music institutions are responding to these changes, although curriculum transformation cannot replicate the speed of change in the art music environment. The presentation focuses on the characteristics of the situation in the Czech Republic, specifically on the employment of music university graduates.
Anotace česky
Oblast klasické hudby se radikálně mění – hudba se jinak šíří, ve srovnání s minulostí se je jinak konzumována a prezentována. Mění se i kariéra hudebníka, která obvykle kombinuje několik typů zaměstnání a profesí. Většina vysokoškolských hudebních institucí na tyto změny reaguje, i když transformace kurikula nemůže kopírovat rychlost změn v prostředí umělecké hudby. Prezentace se zaměřuje na charakteristiku situace v České republice, konkrétně pak na uplatnění absolventů hudebních vysokých škol.
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 02:08