CHLÁDKOVÁ, Blanka. Festival vysokých škol. In Jiřina Hofmanová. Tastes of Encounter. Brno: Janáčkova akademie múzických umění v Brně, 2020, s. 21-31. ISBN 978-80-7460-171-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Festival vysokých škol
Název anglicky Festival of Universities
Autoři CHLÁDKOVÁ, Blanka (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, Tastes of Encounter, od s. 21-31, 11 s. 2020.
Nakladatel Janáčkova akademie múzických umění v Brně
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Divadelní fakulta
ISBN 978-80-7460-171-2
Klíčová slova anglicky festival; Setkání/Encounter; festival typology; festival management
Změnil Změnila: doc. MgA. Hana Průchová, Ph.D., učo 5216. Změněno: 18. 4. 2021 10:53.
Anotace
Studie v publikaci Tastes of Encounter, která reflektuje fenomén mezinárodního festivalu divadelních škol Setkání/Encounter a rozkrývá jednotlivé vrstvy jeho třicetileté existence. Kapitola Festival vysokých škol se zabývá postavením Setkání/Encounter v široké skupině událostí, které jako festival označujeme. Aktualizuje definici pojmů festival/umělecký festival o současné aspekty, produkční realitu a odbornou reflexi současných teatrologů, umělců a producentů. Rozebírá cíle a funkce festivalu Setkání/Encounter a upozorňuje na nutnost podrobovat je neustálé diskusi jak ve vztahu k umělecké a vzdělávací vizi festivalu, tak k vizi ve vztahu k místní komunitě.
Anotace anglicky
A study in the publication Tastes of Encounter which reflects the phenomenon of the international festival of theatre schools Setkání/Encounter and reveals diverse layers of its thirty-year existence. The chapter Festival of Universities deals with the position of the Setkání/Encounter in a wide group of events, which we refer to as the festival. It updates the definition of festival/art festival with current facets, production reality and professional reflection of contemporary theatrologists, artists and producers. The text analyses goals and functions of the Setkání/Encounter and points out the need to discuss mission and vision of the festival both in relation to artistic and educational purposes and in relation to local community.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 06:58