HANOUSEK, Radim. Audio-vizuální tvorba v izolaci. ArteActa. Praha: NAMU, 2021, roč. 2021, č. 1, s. 17-24. ISSN 2571-1695.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Audio-vizuální tvorba v izolaci
Název anglicky Audiovisual artwork in isolation
Autoři HANOUSEK, Radim (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání ArteActa, Praha, NAMU, 2021, 2571-1695.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Hudební fakulta
Klíčová slova anglicky graphic score; artistic research
Změnil Změnil: MgA. Ing. Radim Hanousek, učo 16403. Změněno: 31. 1. 2021 18:52.
Anotace
V době koronavirového nouzového stavu jsem zrealizoval přes internet dva projekty. Oba vychází z mého zájmu o netradiční notace a grafické partitury. V prvním projektu (Kresby) jsem se snažil najít vhodnou interpretaci kreseb, které na mou výzvu vytvořila výtvarnice Olga Piperová Taušová. Vyzkoušel jsem přístup precizní přípravy na principu kompozice i intuitivní improvizovanou interpretaci řízenou vlastními emocemi z vizuálního vjemu. Ve druhém projektu jsem vyzval studenty HF JAMU, aby mi nahráli a poslali podle přiloženého návodu svou interpretaci mé vlastní graficko-konceptuální partitury, inspirované tréninky orientačního běhu, které navzdory izolaci probíhaly ve speciálním nekontaktním režimu. Úspěšné zaslané nahrávky jsem studiově zpracoval. Ve svém příspěvku popíši a zhodnotím proces vzniku a realizaci této partitury.
Anotace anglicky
During the coronavirus emergency, I implemented two projects over the Internet. Both are based on my interest in non-traditional notations and graphic scores. In the first project (Drawings) I tried to find a suitable interpretation of the drawings created by the artist Olga Piperová Taušová at my request. I tried the approach of precise preparation on the principle of composition as well as intuitive improvised interpretation controlled by my own emotions from visual perception. In the second project, I invited HF JAMU students to record and send me their interpretation of my own graphic-conceptual score, inspired by orienteering trainings, which, despite the isolation, took place in a special non-contact mode. I processed the successfully sent recordings in the studio. In my contribution I will describe and evaluate the process of creation and realization of this score.
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 18:47